Back to the 80s

80sstyle

Jag har sagt det förut och jag säger det igen; Jag älskar 80-talet och jag är så ledsen att jag inte levde på den tiden. Om jag fick åka tillbaka i tiden skulle jag till 100% leva på 80 talet. 1987. Dock skulle det vara ganska coolt att vara typ en grekisk eller romersk prinsessa under antiken, men jag är ju inte direkt kunglig så jag stannar nog på 80 talet.

I detta inlägget tänkte jag presentera mina 80-tals favoriter. Filmer, musik, kändisar, modet och självklart livsstilen.
Jag skulle vilja säga att det finns två parter av 80-talet och de båda har med musik att göra. Den ena parten är pop; det neonfärgade årtiondet, den andra parten är rock, min favoritpart.

musik

Mina tre favoritband från 80-talet; Kiss, Poison och Mötley Crüe. Jag skrev ett inlägg mer om dem och deras påverkan i ett inlägg på min förra blogg som du kan läsa HÄR.
Kiss har jag lyssnat på under hela mitt liv, Mötley crüe började jag lyssna på när jag var 11 år och Poison började jag gilla förra året.
Några av mina absoluta favoritlåtar kommer från dessa band. Låtar såsom Crazy nights (kiss), lets get rocked (def lepard), talk dirty to me (poison), unskinny bop (poison), poison (Alice Cooper) och same old situation (mötley Crüe) är några jag verkligen gillar. Lets get rocked, Talk dirty to me och Poison är 3 av mina favoritlåtar idag.

Alice-Cooper-014

En av mina favoritikoner från 80-talet är Alice Cooper. Han är så cool. Han ser ut som världens bad guy, hugger huvudet av sig själv och dödar dockor på scen, men han verkar vara världens snällaste i verkligen. Han vet verkligen hur man spelar en roll. Han heter Alice på riktigt, men att han kan så tydligt dra linjer från när han ska vara Alice Cooper och när han ska vara Alice, det tycker jag är imponerande.

YouTube Preview Image

Genren rock är verkligen en genre som under årtionden har förändrats. Just under 80-talet var det glamrock som var inne, vilket är min favorit av rock. Under 90 talet tog grunge rock över, sedan nu på 2000 talet har det blivit mer poprock och även death metal.

movie-reel-png-3fhg
movie-reel-png-3767

Filmer gjorde de även bra med under denna tiden. Speciellt actionfilmer. Mina 3 favoritskådespelare är Mel Gibson, Bruce Willis och Edward Norton. Edward Norton var inte så jätteaktiv på 80-talet utan mer på 90-talet, men Bruce Willis och Mel Gibson var ju skådespelskungar på 80-talet med sina Die Hard och Dödligt vapen filmer, som även mina 2 favoritfilmer i action genren.

Andra favoritfilmer från samma tid är the outsiders, class, major leauge och can’t buy me love. Dessa är inte actionfilmer utan de är drama och komedifilmer.

Class och The outsiders tar mig vidare till min 80-tals crush. Ja vem kan det vara? Ingen mindre än Rob Lowe. På den fronten är jag troligtvis inte ensam.

Min favoritserie från 80-talet är utan tvekan Full house. Min favoritserie någonsin faktiskt. Full House har allt som behövs i en serie; Humor, kärlek, spänning och ett bra cast.

PicMonkey Collage

Vad jag även älskar, och även ogillar med detta årtiondet är modet. Rockens mode tycker jag är jättecoolt. Slitna jeans, höga discopants, klackar och merchandisetröjor. Pop modet är jag dock ganska anti, med alla dess neonfärger och in-your-face stil.
Dock älskar jag håret. Jag älskar verkligen att alla, eller väldigt många iallafall brydde sig om håret och såg till att styla det, alltså även killarna. Och all volym de hade. Varför har vi inte så idag. Idag ska alla ha platt och långt hår… Så tråkigt.

3-12

Årtionden har ju en tendens av i dess mode komma tillbaka, såsom vi haft några hintar av 50-talet på senaste tiden. Snart kanske det är dags för en 80-tals reincarnation. Det hade varit väldigt coolt. Eller vad tycker ni?

Vad har du för favoritårtionde? Vad tycker du var det bästa med 80-talet?
> Hint om morgondagens inlägg: Något egenskapat

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>