Back to the 90s

_DSC0292r

Jag kan verkligen höra All that she whats av Ace of Base spela i bakgrunden när jag tittar på hur jag troligtvis skulle se ut som 17 åring på 90-talet. Dock var jag endast 0-3 år på 90-talet, så det blev ju inte mycket av det för mig.

Till skillnad från mitt 80-tals inlägg då jag förklarade min kärlek för rockmusiken så tar jag en direkt U-sväng när vi slår över till 90-tal. Vad jag tycker regerade 90-talet i musikväg är grunge; och precis som med 80-talet förändrar det hela samhället.

Ghost_note_drumming

När jag tänkte igenom vilka band och artister jag lyssnar på idag som var under 90-talet kom jag endast på 2. Celine Dion och Green Day. Japp. Jag är inte världens största fan av musiken som producerades mellan 1990 och 1999. Självklart kan jag lyssna på 90-tals legenderna Nirvanas Smells like teen spirit och Losing my religion av R.E.M, men det är ingenting jag skulle lägga till på min spotifylista, utan endast lyssna på lite då och då när jag känner för det. Men för att undersöka lite mer vad man lyssnade på under detta årtiondet och ge det en andra chans så lyssnade jag på best of the 90s och hittade en hel del låtar jag verkligen tyckte om. Exempel på dessa låtar är Zombie av the cranberries, My favourite game av the cardigans Purple Rain av Prince and the revolution och Where is my mind av Pixies.

movie-reel-png-3eee movie-reel-png-3fff

Även om inte 90-talet är mitt favoritårtionde när det kommer till musik så är det utan tvekan mitt favorita årtionde när det kommer till film. 95% av alla mina favoritfilmer kommer från 90-talet. Min Favoritgenre på film är Thriller och de gjorde dem bra under denna tid. De var äkta vara och inte för mycket som de är idag.

Jag nämnde i mitt 80-tals inlägg att Edward Norton var en av mina faovirtskådelspelare. Han är bland annat huvudrollen i American History X; en film jag endast sett en gång och kan nästan inte se den igen, men det än så otroligt bra. American History X är en sådan film som jag tycker alla bör se.

Sedan i thillergenren älskar jag även mina juridikfilmer som klienten och Juryn – a time to kill, två riktigt bra filmer jag måste se snart igen.

cher-clueless-33982214-1280-720

Jag har inte så mycket att säga om modet under 90-talet mer än att det första jag tänker på är gigantiska byxor. Jag tycker de var ganska diskreta med vad de hade på sig annars och liknar dagens mode.

Visst skulle det ändå vara ganska kul att åka tillbaka i tiden när inte telefoner var som syre för lungorna. Att faktiskt gå runt och prata med människor, att skicka små lappar i klassen och att en tonårings största dröm var att få en egen stationär telefon på sitt rum. Jag tycker det verkar ganska kul. Iallafall för en liten stund.

Vad tycker ni om 90-talet? Föredrar ni 90 eller 80-talet?
> Hint om morgondagens inlägg: Teen Awards

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>