Fredagsfilmen: The Client

still-of-susan-sarandon-and-brad-renfro-in-the-client-(1994)

Veckans fredagsfilm har jag bestämt mig för att det ska bli Klienten (The Client). En av mina absoluta favoritfilmer. Filmen är från 1994 och handlar om pojken Mark som en dag är ute i skogen och tjuvröker tillsammans med sin lillebror när de stöter på en advokat med en hemlighet som de sedan vittnar begår självmord.

Hemligheten som advokaten berättade för Mark innan självmordet var platsen där en av hans klienter gömt en kropp. Senare letar advokatens klienter upp Mark för att få honom att hålla tyst. Mark lever med hot runt hörnet, en arg mamma och sin lillebror som ligger i chock på sjukhuset efter självmordsvittningen.

client-1994-05-g

Jag älskar den här filmen för att den är så spännande. Man får verkligen lära känna huvudkaraktärerna och utöver lag och brott så är det många relationer som är spännande. Även att Mark skaffar sig en advokat som råkar vara en kvinna gör att det även framträder många jämställdhetsfrågor i filmen. De manliga advokaterna och åklagarna går ju in med inställningen att dessa ska vi såga hur lätt som helst. Frågan är bara om det blir så.

SE FILMEN HÄR MED SVENSK TEXT

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>